Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. július

Újabb hét, újabb hónap! Folytatjuk múltidézésünket, elérkeztünk 2005 júliusához, amikor is Dr. Seregély István egri érsek arany miséjének alkalmából megjelent emlékkönyvének a bemutatóján vehettünk részt. Ezen kívül Info-sarok című műsorunkból megtudhatjuk 2005-ben milyenek voltak a digitális eszközök és az egyetem internetes felszereltsége. Elbeszélgettünk Godó Jánossal, a RÉV Szenvedélybetegsegítő szolgálat vezetőjével az internetfüggőségről, ami napjainkban egy egyre valóságosabb problémává válik. Az ÉPÉR stúdió első adásában Tátrai Csaba filozófussal és Ruszin Andrea szociológussal beszélgetünk az ismerkedés alapvető aspektusairól. Majd a Múzeumi barangoló című műsorunkban ellátogattunk egy írógép kiállításra, a Telekessy patikamúzeumba, illetve a Palóc Népművészeti kiállításra. Végezetül Dr. Nagy Andor nyugdíjas főiskolai magántanár „Már diákként tanár voltam” című portréját ajánlom figyelmetekbe!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. június

Rockfesztivál, kulturális ART klub, és külföldi kalandok! A főiskolai lét legszebb pillanatait hozzuk el nektek ismét 2005-ből. A Líceum Tv és a kultúra címmel ajánlok nektek egy interjút Tóth Tibor tanárúrral, melyben a Lici Tv sikerein és korlátain túl az intézményünk kulturális sikereiről és programjairól is szó lesz, emellett pedig A kövek a helyükre kerülnek címmel láthattok egy igazán különleges etűdöt is. Kulturális magazinműsorunkban a már említett kulturális Art klubot ismerhetitek meg, és részt veszünk az 5. Egri Rockfesztiválon is! Végül de nem utolsó sorban hallgatóink külföldi útifilmjeit is láthatjátok, melyeket szintén kár lenne kihagyni!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. május

Fontos információk, kreatív etűdök, rajzok és megható kisfilmek 2005-ből. Elsőként a nemzetközi ösztöndíjakról hozok egy ajánlót, melyek akkoriban nem voltak olyan széleskörben ismert lehetőségei a főiskolának, majd rajzosaink munkaiból láthattok egy etűdöt. Informatikai magazinműsorunkban az internet nyújtotta lehetőségekről, és az ezzel járó függőségről lesz szó, mely azóta valóban beigazolódott. Ezek mellett láthattok Udvari pillanatok címmel egy vizsgafilm etűdöt és egy Fodor Ágnesről szóló, értékekben gazdag portréfilmet is, úgyhogy érdemes meglesni őket!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. április

2005 áprilisa is mozgalmas volt, túrázóink ezúttal a Garadna-völgybe kalauzolnak minket, de Tirolba is teszünk egy röpke kitérőt. Hírlánc című műsorunkban a tehetségeké a főszerep, és természetesen az Eger Rallyé. Részt veszünk a Szarvasűzők futóversenyén majd az Obsession nevű csapat vezet be minket a break tánc rejtelmeibe, és a csapat működésébe. Végül a hallgatóinkat kérdeztük a mobiltelefon használati szokásaikról, mert bizony a nyomógombos telefonok korában nem volt annyira mindennapi jelenség ez az ember kezében. Ajánlom figyelmetekbe!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. március

Ez a hónap is izgalmas és sokszínű volt a főiskola életében. Készült egy hosszabb, személyesebb hangvételű interjú Tényi István filmrendezővel, aki megosztja velünk tapasztalatait ennyi év távlatából is, majd hallgatóink angliai szakmai gyakorlatába lesünk bele, és kérdezzük őket a gyakorlat nehézségeiről és pozitívumairól. Végigkísérjük a hallgatókat egy lidérces fáklyásmeneten, majd jelképesen véglegesen is elűzzük a telet a kiszebábégetéssel. Szintén hallgatóinknál maradva az egészséges táplálkozásról és a diákmunkáról is kérdezzük őket, melyek örökké aktuális kérdései maradnak a hallgatók életének. írta: Maróci Bianka

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. február

A farsangi időszak, a szokás eredete és hallgatóink télűzési rituáléja volt hangsúlyos témája Tükör című magazinműsorunknak ebben a hónapban, emellett pedig a Bologna folyamat jelentéséről kérdeztük a hallgatókat, mely ekkor még újkeletű dolognak számított. A hallgatók délutáni elfoglaltságait is megpróbálta stábunk feltérképezni, valamint tippeket is adtak a legkedveltebb helyekről. Készült egy riport Ragályi Elemérrel a Csudafilmmel kapcsolatban, melyben Reviczky Gábort is láthatjuk, és a téli Mátrát is bejárjuk a Bakancsot fel stábjával, érdemes velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. január

A 2005-ös évet is változatos témákkal, forgatásokkal kezdtük, melyet most nektek is megmutatunk! Barna Béla vezetésével ismét felvesszük a bakancsot, és ezúttal Nagyvárad nevezetességeit járjuk körül egy túra erejéig. Majd Bíró Józsefről, a város egy ismert zongoristájáról készült portréfilmet láthatunk, később pedig az OTDK előtt álló földrajz szakosokkal és docensükkel beszélünk a versenyről és a bekerülés nehézségeiről. Egy cicákban gazdag vizsgafilmet is találtok az ajánlók között, úgyhogy tartsatok most is velünk! Írta:Maróczi Bianka

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. december

Ezen a héten is számos érdekes témát hozunk nektek 2004-ből! Hírlánc című adásunkban a nyílt nap tapasztalatairól, és az akkoriban aktuális kérdésekkel foglalkozunk majd, aztán egy egri városképet ajánlok figyelmetekbe, melyben jócskán találunk eltéréseket a mai állapothoz képest. Szigethy Eszter portréfilmjéből egy figyelemreméltó embert ismerhetünk meg, később pedig Posta Mariannával beszélgetünk a sikeres pályázatáról és jövőbeli terveiről. Mindemellett egy igazán rendhagyó és kreatív sütögetésre is meginvitállak benneteket, úgyhogy maradjatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. november

A 2004-es tanév gólyái kapják ezúttal a főszerepet, hiszen amellett, hogy egy részletes betekintést kaptunk a gólyatábor mindennapjaiba, a gólyabálon is részt vett stábunk. Megismerjük az Elektrium klubot és a reklámcégek nagy kérdéseivel is foglalkozunk majd. Elsőként azonban Illyés György 90. születésnapjára és az első Aranyszem Operatőr Fesztiválra kalauzollak benneteket! Jól hangzik? Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. október

Múltidézésünk 2004 októberéhez érkezett, mely újra egy mozgalmas hónap volt. LTV Anno videóinkban ezúttal részt vehetünk a Hastánc Fesztiválon, Képekben műsorunk az Autómentes nappal hívja fel a figyelmet a légszennyezésre, mely a mai napig fontos téma - sőt egyre fontosabb. Ezen kívül az egri Gárdonyi Géza Színház történetét ismerhetjük meg az első 100 éven keresztül, illetve Lisztóczky László - Az egri bor a magyar költészetben című előadását tekinthetjük meg. Végezetül pedig Olaszországba kalauzoljuk el Önöket az Országos Néptánc Találkozó keretein belül.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. szeptember

Eheti adásunkban megtekinthetjük a fecskeház átadását, velünk tarthatnak egy balettelőadás részletére, s interjújára. Együtt kirándulunk Sály településén, s a körülötte lévő hegyoldalakon. Együtt nevetünk Kőrösi Zoltán színdarabjának részletén, s megtekinthetünk egy diákok által készített rövid tárgyanimációt.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. augusztus

A nyár legkiemelkedőbb eseménye a 30. Filmművészeti Nyári Egyetem programsorozata volt, melyet Tükör nevű magazinműsorunkban igyekeztünk megőrizni a jövő nemzedékeinek, és melyet most ti is megnézhettek! Emellett dokumentáltuk az „Én is tudok táncolni” nevezetű programot, melyen kicsik és nagyok egyaránt részt vettek és változatos műsorokkal kápráztatták el a közönséget. A film és tánc mellett Kamuti Melinda alkotásait is szemrevételezzük, illetve a Cigarettaszünet című kisfilmet is láthatjátok! Tartsatok most is velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. július

Ez alkalommal betekinthetünk az ECDL számítógépes vizsga követelményeibe, majd elkalauzoljuk Önöket az Érsekkertbe egy rövid kirándulásra. Kilátogatunk a Dobó térre, ahol fiatal tehetséges táncosok mutatkoznak be a nézőknek, s repítenek vissza bennünket a múltba. Ezután az Egészségház utcába látogatunk, ahol megtekinthetjük az egri nő szobrát. Végül pedig egy fiatal tehetség munkáit ismerhetjük meg. Tartsanak velünk Önök is, s kiránduljunk együtt Eger városában.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. június

Kulturálisan sokszínű, eseménydús hónapot zártunk 2004 júniusában, melyben nemcsak a zene és vizuális művészetek kedvelői lelhetik meg a neki való témákat, hanem a versek, a költészet szerelmesei is. Bokréta nevű népművészeti műsorunkban a zene szerelmeseinek kedvezünk, hiszen két együttest is hallhatunk a népi stílusból. Ellátogatunk a Csók István Galériába, ahol főiskolánk művésztanárainak kiállításában gyönyörködhetünk, majd a III. Országos Versmondó Versenyről is mutatunk egy összefoglalót. Ezek mellett a kisiskolások pedagógusnapi köszöntőjét is meglessük, majd híreinkben számos érdekes, a hallgatói élettel kapcsolatos témát érintünk. Érdemes most is velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. május

Ezen a héten ellátogatunk egy izgalmas labdarúgó mérkőzésre, amelynek tétje az országos egyetemei/főiskolai labdarúgó bajnokság döntőbe jutása. Majd bulizunk egyet a Back II Black és a Republic együttessel. Emellett meghallgathatjuk Az elefánt bosszúja című mesét Sellyei Diána előadásában. Ezután részt vehetünk egy izgalmas kiránduláson a múltban, végül pedig kirándulunk egyet a régi Dózsa György utcán.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. április

Izgalmakban és különféle programokban gazdag hónap volt 2004 áprilisa is, most ebből emelnék ki párat számotokra! Elsőként az európai csatlakozás körüli kérdésekről, változásokról kapunk egy átfogó tájékoztatást, és az is kiderül, mennyire tartotta az utca embere előrelépésnek a csatlakozást. Teszünk egy nagy kirándulást az Alpok lélegzetelállító hegyei között, majd fejest ugrunk a húsvéti ünnepkör szokásaiba, hagyományaiba. A Föld napjáról és a rendkívül fontos Natura 2000 programról is beszélünk, majd egy Anyák napi verses etűddel zárnám ajánlómat. Érdemes velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. március

Önök is szeretnek sakkozni? Szeretik a festészetet? Kirándulnának egy őslénytani lelőhelyen? Esetleg elmennének egy komolyzenei előadásra, de a vírus miatt most nem lehetséges? Ha a korlátozások ellenére szeretnének az éjszakai élet részévé válni, és esetleg megnéznének egy előadást Hamvas Béla: A bor filozófiája című könyvéről, egy pohár bor kortyolgatása közben, akkor tartsanak velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. február

Ebben a hónapban is változatos témákkal készültünk nektek 2004 februárjának legérdekesebb, legfigyelemreméltóbb momentumait hoztuk el számotokra! A Csiga-csoda etűddel megteremtődik mindenkiben a gyermekkori nosztalgia érzése, miután a főiskola nyílt napjára is elkalauzolunk benneteket. Ajánlott portréfilmünkben a régi értékeket képviselő „botos emberrel” ismerkedhettek meg, majd híreinkben számos érdekes témát dolgozott fel stábunk. Végül a Bükki Őserdőben is elkalandozunk, közben pedig rengeteg érdekességet tudhatunk meg a növény és élővilágról! Jó szórakozást mindenkinek!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. január

Ezen a héten megismerhetik Dr. Dávid Mária tanszékvezető 15 évvel ezelőtti kutatásait és céljait. Megtekinthetnek velünk egy izgalmas hazai kézilabda mérkőzést, mely igen szoros küzdelem volt a füzesabonyi lányokkal. Megnézzük, hogy kinek mit is jelent a szenvedély, s szenvedélyesen néptáncoló fiatalokat láthattunk a Bokréta című műsorunkban. S végül visszautazhatunk az időben Dr. Gebei Sándorral II. Rákóczi Ferenc életébe.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. december

A 2003-as év zárásaképp is egy változatos, emlékekben gazdag összefoglalót hoztunk nektek! Induló ifjúsági magazinunkban a várost azóta is érintő graffitiművészetről lesz szó, híreinkben pedig számos, a főiskolai élethez szorosan kapcsolódó témában lesz részünk. Arcképek című sorozatunkban ezúttal Dr. Liptai Kálmánnal készült hosszabb interjút emelnénk ki, hiszen intézményünk egy meghatározó emberéről van szó. Később egy erdélyi túrára kalauzolunk benneteket, ahol a gyönyörű képek mindenki kedvét garantáltan meghozzák egy kiránduláshoz, ezután pedig hátra dőlhetünk és élvezhetjük Dr. Gábos Judit zongoraestjét. Jól hangzik? Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. november

Ebben az ajánlóban bevezetjük Önöket a mozgóképes képzés rejtelmeibe néhány rövidfilmben, majd egy csodás zongorajátékot hallhatunk Réz Lóránttól. Ezután ellátogatunk a Stuttgart-i cserkészekhez, egy érdekes rövidfilmet tekinthetünk meg, illetve benézünk a Rajz tanszék Halloween-i bulijába.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. október

2003 őszén is számos forgatáson járt stábunk, hiszen a hallgatói élet ebben az időszakban is tele van újdonságokkal, programokkal. Hírlánc című műsorunkban leginkább az oktatást és intézményünket érintő változásokról, tervekről lesz szó, míg Tükör c. magazinunkban már szabadabb, ugyanakkor kulturális szempontból meghatározó témákkal találkozhatunk. A hónapban figyelmetekbe ajánlom a 2003-ban végzett kommunikáció szakosok vizsga adásait, melyben a párkapcsolatokról lesz szó, illetve két etűdöt is kiemelten ajánlok. Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. szeptember

A mai műsorajánlónkban is visszautazunk a múltba, bemutatjuk önöknek a Líceum Televízió indulását, egy drogprevenciós napon is részt vehetünk, ahol a fiatalok drogfogyasztására hívták fel a figyelmet. Ezután Noszvajra látogatunk a Szilvanapra, ahol hagyományos szilvalekvárt főztek a noszvaji nénik. Végezetül a főiskolánk tehetséges sportolóit mutatjuk még be önöknek, akik gazdagították iskolánk hírnevét!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. június

Vajon hogyan látták 2003-ban a távoktatás szerepét a jövő oktatásában? S milyen nosztalgikus érzést kelthet egy diafilm végig nézése? Mindkét kérdésre választ kaphatunk az alábbi videókból, melyek közt akad olyan is, melyben nézőinket két rövid kirándulásra kalauzoljuk. Először ellátogatunk a magas Tátra hegyei közé Szlovákia északi részébe, majd Barna Béla túravezető Jókai Mór nyomában járja be a Bükköt. A túrázás után pedig egy jó bor mellé ajánljuk levezetőnek portréfilmünket, melyből megtudhatják, hogy hogyan dolgozik egy kézi pincevágó. Jó szórakozást hozzá!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. április-május

Televíziónk fennállásnak 17. évfordulóján, 2020 tavaszán elindult az LTV Anno youtube csatornája. A videómegosztón archív felvételeinket tesszük folyamatosan közzé egészen a kísérleti adásainktól kezdve, ezekben a posztokban pedig a hallgatóink által ajánlott, archív műsoraink tekinthetők meg. Fogadjátok szeretettel videóinkat, nosztalgiázzatok, és kövessétek youtube cstornánkat is! Berki Viktória írása.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! - LTV Anno

Idén ünnepli fennállásának 17. évét televíziónk, a jeles alkalomból pedig egy kis meglepetéssel készültünk! Mától elérhető a legújabb youtube csatornánk, az LTV  Anno, melyen keresztül a Líceum Televízió legelső adásait is megtekinthetitek

Bővebben

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video