Utazz velünk vissza a múltba! – 2011 január

Azt mondják januárban minden lelassul, nem történik semmi, mindenki behúzódik a tél zord időjárása elől a meleg kandalló mellé. A Líceum Televízió ANNO csatornáján számtalan bizonyítékot találunk arra, hogy ez a tévhit nem mindenhol valósult meg. Például a főiskolán 2011 januárjában biztosan nem. Hiszen ekkor mutattuk be *dobpergééés* Gulyás Kristóf és Kovács Márk Gustavito című dokumentumfilmjét, amelyben megismerhetjük Perger "Guszty" Istvánt és a magyar dobkészítés múltját és jelenét. Ekkor zajlott a XII. Szőlészeti és Borászati Konferencia, és egy teltházas nyíltnap is. De emellett folytatódott ’Így képzünk mi’ sorozatunk, illetve az Életvarázs is újra indult, hogy felkészítse a nézőket a 2011-es farsangi és báli szezonra. Kellhet-e ennél több egy jó kis nosztalgiához?

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 december

2010 decemberében sem unatkoztak az eszterházys hallgatók, hiszen kulturális események, történelmi előadások, sportmeccsek, hallgatói programok és rendezvények zárták az évet, ahol a Líceum Televízió mind-mind jelen volt. Ezek közül emeltünk ki most néhány műsort, hogy felelevenítsük 2010 év végét. Például: főzhettek velünk palóclevest a Konyharegény gasztrokulturális magazinban, megismerhették Mikes Kelemen Törökországi levelek c. kötet hasonmásának elkészítését, de olyan tippeket is kaphattak, mint hogy hova érdemes síelni menni, vagy hogyan gondozzunk egy Mikulásvirágot. Ezen felül 5 éves lett a Szuszogó Színház, ellátogattunk a 10. Akvarell Triennáléra és riportot készítettünk Almási Tamás filmrendezővel is. Mindenképpen érdemes tehát velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 november

2010 novemberében a főiskolán sokan foglalkoztak a történelemmel és az evolúció kérdésével. Azonban a művészetek is előtérbe kerültek, hiszen egy zenekar és egy festőművész életpályájával is megismerkedtünk, illetve a Varázstorony kísérleteibe is betekintést nyerhettünk, ami nem csak a kicsik számára tartogatott érdekességeket.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 október

2010 októbere a tudományok hónapja volt. Fizikai kutatások és régészeti leletek kerültek a középpontba. Azonban más területen is történt elismerés hiszen ebben a hónapban, egy könyvbemutatóra is sor került és az év borásza címét is átadták, ahol a bortermelő több éves munkáját ismerték el. Ezen felül betekintést nyerhettünk a Kepes szakkollégium feladataiba is.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 szeptember

2010 őszének első hónapja sem telt el izgalmas események nélkül. Az LTV Anno adásain keresztül, ismét megtekinthető Berecz Tamás „Játszma” című vizsgafilmje. Továbbá Szécsi Gabriella vezet be minket a „Mesetoronyba”, ahol a fénytörés és a tükrök világába csöppenünk bele. Emellett pedig láthatjuk a főiskola női- és férfi kézilabda csapatainak sajtótájékoztatóit, illetve az Eger – Tiszaújváros kosárlabda mérkőzést. Tartsanak velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 július

Újabb izgalmas hónap következik az LTV Anno múltidézésében. Ezúttal 2010 júliusából hozott műsorokat tekinthetnek meg újra az érdeklődők. Koncertfelvételek, zenei előadások és érdekességek hallhatóak a mostani gyűjtésben, de szó esik Fülöp Sándor fafaragó művészetéről és munkásságáról is. Művészeti témában pedig, többek között harcművészeti magazinműsort, illetve természetművészeti portrét is láthatnak azok, akik velünk tartanak.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 június

A múlt szerelmeseinek ismét jó hírünk van, hiszen az LTV Anno heti gyűjtésében lehetőség van olyan riportok, kisfilmek, interjúk, magazinműsorok megtekintésére, mint például: a Magyar Műszaki értelmiség napja, ahol interjúnkban Dr. Nagy Lajost kérdeztük. Szó esik továbbá a Szépasszonyvölgyi beruházásról, a színpad és a környező objektumok rekonstrukciójáról és még ezeken kívül sok érdekességről is a hónapban. Érdemes velünk tartani most is!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 május

Izgalmas hónapot zárt az LTV Anno 2010 májusában, ahol nézőink olyan anyagokat, eseményeket tekinthetnek meg újra, mint például: Podányi Dániel - Messze túl című kisfilmje, amely témáját tekintve a gyermekek felkészítését helyezi előtérbe. Emellett látható Dr. Vida Gábor akadémikus riportja, illetve a „Természetvédelem a globális gondok szorításában” című előadásának részletei is. Megtekinthetnek még egy válogatást a II. Eszterházy Filmnapok alkotásaiból, illetve további kulturális tematikájú adásaink is elérhetőek. Megéri velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 április

LTV Anno ajánlónkban ma ismét a múlt szerelmeseinek kedvezünk, hiszen 2010 áprilisában készült adásaink között megtalálhatják kínálatunkban a nemzetközi kapcsolatok megerősítésére szolgáló szerződést, melyet az EKF kötött a malajziai egyetemmel. Ez a nemzetközi kapcsolat éppen most 2022-ben újul meg. Megnézhetik továbbá az EKF Szuszogó Színházának új darabjáról szóló riportunkat, de ezek mellett művészeti tárlatvezetésben is részt vehetnek, illetve izgalmas magazinműsorokat és interjúkat is találhatnak az érdeklődők, különféle témákban.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 március

2010 márciusa egy igazán sokszínű kulturális palettát vonultatott fel. Nézőink megismerkedhettek Kárpáti Tamás kulturális és sportújságíró gyűjteményével, melyben olyan kincsek lapultak, mint Örkény zsebórája, Karinthy írógépe vagy éppen Makk Károly rendezői széke. S ha már a filmeknél tartunk, ebben a hónapban nem is egy, hanem három filmrendező - Jancsó Miklós, M. Tóth Géza és Ferenczi Gábor - interjúját is figyelemmel kísérhettük! Emellett még részt vehettünk a Kepes Társaság ülésén és a 2010-es Ünnepi Könyvhéten is. Végezetül pedig, hogy a zene se maradjon ki, az ArtPorello műsorban egy Chopin estet is végig hallgathattunk. Igazán mozgalmas hónap volt, érdemes felidézni!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 február

Izgalmas kísérletek mögött húzódó tudományos magyarázat, egy egri érseki összetűzés következtében reformátussá avatott egyedi körtemplom és ’Apple tech day’ is vár azokra, akik velünk tartanak 2010 februári összefoglalónkban. Emellett a 2010-es keresztféléves oklevélátadó ünnepségen diplomát szerző hallgatókat is viszontláthatjuk. Tartsanak velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2010 január

2010 januárja érdekes, és egyben tanulságos hónap volt. ’Így képzünk mi’ sorozatunkban ezúttal a turizmus és vendéglátás alapszakról, valamint az elektronikus, képi, plasztikai ábrázolás BA szakokról tudhattak meg többet kedves nézőink. De olyan érdekességeket is hoztunk, mint a Roma Rocky - magyar dokumentumfilm, melyben megismerhetjük Robit a közkedvelt ökölvívót, vagy éppen a Salsa De La Noche táncos Mikulás bulija. Emellett megemlékezünk Dr. Zachar József, politika- és hadtörténészről. Tartsatok velünk ezen a héten is!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! - 2009 december

Hallgatói koncert, férfi vízilabda meccs, Popcorn és a 2009-es főiskolai nyílt nap is vár azokra, akik ezen a héten velünk tartanak 2009. decemberébe. Az utolsó hónap ebben az évben is sok izgalmat tartogatott, mi pedig elhoztunk négy videót, amelyet ajánlunk. Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! - 2009 november

2009 novemberében megismerhettük Dr. Pelle Bélát, aki mesél kalandos főiskolai éveiről, tanárairól, illetve saját pályafutásáról is. Emellett Tisza Balázs természetfilmjében a növények életébe is kaptunk némi betekintést. Ebben a hónapban a fertálymesterség hagyományait is bemutatta nekünk Fodor László, és megismerhettük Ledniczky Márton - Európa messze van című filmjét is, hiszen a rendező a Mozgóképkultúra Tanszék vendége volt. Mindezek mellett sok-sok érdekes történet és jó emlék vár mindenkire, aki velünk tart az LTV Anno csatornán.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! - 2009 október

Rövidfilm egy díjnyertes iskolás rajzáról, fotókiállítás Pilisy Elemér fotóművész munkáiból, paradicsom, szerelem, régi képek Egerről, a camera obscura, mint főszereplő, illetve 1944 Szomolya – címszavakban mindaz, ami azokra vár, akik velünk tartanak 2009 októberébe. Ismét igazán sokszínű és változatos hónapot tudhattunk magunk mögött.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! - 2009 szeptember

Régészeti tábor, Varázstorony vetélkedő, lengyel-magyar nemzetközi kapcsolatok és bringás felvonulás – igazán sokrétű hónap volt 2009 szeptembere. Egri, szegedi és budapesti régész hallgatók tárták fel a föld titkait, miközben a Varásztoronyban a fizika és kémia szerelmesei mutathatták meg tudásukat. Emellett izgalmas lengyel hagyományokat is megismerhetünk, aztán csatlakozhatunk a 12. alkalommal megszervezett biciklis felvonuláshoz, melyen gyerekek és felnőttek együtt tekerhették körbe a várost a kerékpárbarát utakért.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2009 augusztus

2009 augusztusában visszapörgetjük az idő kerekét és kitekintünk az 1956-os melbourne-i olimpiára, ahol Magyarország zászlója került középpontba a hazánkban dúló forradalom katonái tiszteletére. Rögtön ezután visszaugrunk a Slow film fesztiválra, amely már több évtizedes múltra tekint vissza és támogatja a fiatal hazai, illetve külföldi filmkészítőket. A filmfesztivál után Cseh Tamás emlékkoncerten vehetünk részt, valamint ellátogatunk a XIX. Agria Nemzetközi Táncfesztiválra is.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2009 július

Tudod, hogy ki volt az a magyar házaspár, aki örökre beírta magát az olasz főváros történelemkönyvébe? Vagy mi a folyamata a veszélyes, mégis lehengerlő ördögbotos mutatványoknak? Ha már most felkeltettük érdeklődésedet akkor érdemes csekkolnod a 2009 júliusi ajánlóblokkunkat, viszont ezenkívül még ha csatlakozol hozzánk betekintést nyerhetsz az EKF Szuszogó Színházának Szerelem, születés, szerelem című előadásába, valamint felveheted azt a bizonyos csoda szemüveget és körül kémlelhetsz úgy a világban, ahogyan a Csoda szemüveg kisvideó főszereplője is teszi. Jó szórakozást!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2009. május

2009 májusa kiállítások hadát hozta el nekünk, többek közt olyan nagy nevekkel, mint Szilágyi Rudolf, Bukta Imre és Szirtes János. A képzőművészek lenyűgöző tárlataikkal tették színesebbé a tavaszi hónapot, illetve gyarapították tovább főiskolánk hírnevét. Májusi blokkunkban nem csak művészettel foglalkozunk, hanem például hasznos információkat kapunk a diákhitelről is, ami több ezer tanulót érint évente. Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2009 április

A tavasz második hónapjába léptünk. 2009 áprilisa is számos szuper dolgot tudhat maga mögött, melyek közül most elhoztunk nektek párat. Ezek közt szerepel egy hallgatói munka, amely egy rövid, jópofa kis animációs film, pár gazfickó pálcikaemberrel és bohókás Lego figurákkal. Ezt követi egy kiállítás megnyitó, ahol egy adott zeneműre készítettek érzések alapján festményeket a képzőművészek. Az ARTéria művészeti ismeretterjesztő magazinnal folytatjuk sorunkat, ahol a 3D animációról lesz szó, majd Szemethy Anikó festménykiállításával zárjuk az áprilist. Jó szórakozást kívánunk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2009.március

2009 márciusában elhoztuk nektek Bollók Csaba filmrendező - aki egyébként az egyetemünk tanára a mai napig is - Jelenlétek című fotókiállítását, amely tárlat az általa rendezett filmből, az Iszka utazásából vett werkfotókból áll össze. Utána Erőss István grafikus és természetművész szintén főiskolánk tanárának portréfilmjét tekinthetjük meg, melyben sok érdekes információ kerül napvilágra vele kapcsolatban. Végül pedig a Re-actor’s hangtárlat két részével búcsúztatjuk ezt a hónapot.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2009 február

2009 februárja egy olyan hónap volt, melyben vizsgafilmeken és kiállításokon keresztül a művészetbe, és ezáltal önmagunk legbelsőbb gondolataiba láthatunk betekintést. Egy olyan út ez, amire bármikor ráléphetünk – hála a megőrzött felvételeknek. Lázálomszerű látomásba, madárrá válásba és egy papír útkeresésébe kalauzolom most el Önöket. De, ha ezek a gondolatok túl misztikusak lennének, akadt ebben a hónapban is egy kiállítás, ahol Ifjabb Albrecht Dürer - magyarul Ajtósi Adalbert - grafikáit és a művész kortárasainak alkotásait tekinthetik meg. Tartsanak velünk ezúttal is!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2009. január

2009 januárjában a művészeteké és a járműveké volt a főszerep. Elsőként, Timothée Marcel gordonkaművész újévi koncertjével köszöntjük az újabb esztendőt, majd Réz Lóránt orgonaművész előadásának egy részletét hallgathatjuk meg. A koncertek után, következzen egy rövid játékfilm, melyben egy humorosan előadott, ugyanakkor feszültséget keltő színészi játékot láthatunk a Demokracy in Film making prezentálásában, végül pedig bemutatkozik nekünk az EKF - Elektronikus képi plasztikai ábrázolás alapszakja is.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. december

Rendkívül vegyes témákkal búcsúztatjuk a 2008-as évet. Decemberben betekintést nyerhetünk a Mozgóképkultúra és médiaismeret szakjának folyamataiba, illetve megismerhetjük Herczeg Lillát is, aki a Pekingi olimpián Kyokushin világbajnok lett. Elsőkézből kaphatunk információkat egy ostorkészítőtől a mesterségét illetően, valamint részt vehetünk az Egres Gála 5 éves jubileumi fellépésen is.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2008.november

Mozgalmas hónap volt 2008 novembere. Ellátogatunk Egerbe egy nem mindennapi kiállításra ahol 40 eredeti Picasso festményt tekinthetünk meg, majd a színház felé vesszük az irányt ahol Csehov egyik rövidebb vígjátékát, A medvét viszik színpadra az Adáshiba színjátszócsoport tagjai. Rövid kisfilmet is hoztunk nektek, melyben Petőfi Sándor Anyám Tyúkja című verse kerül feldolgozásra, végül pedig egy izgalmas Villon-esttel zárjuk ezen ajánlóblokkunkat. Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2008.október

Kultúra és művészet fonódik egybe 2008 októberében. Elsőként Romániába látogatunk egy kis városba Szovátára, ahol megismerhetjük Simon Erzsébetet, aki az utolsó vízimalmot működteti, utána pedig Nyílt Tér Élőművészeti Fesztiválon vehetünk részt, ahol különleges performanceok keretein belül evezhetünk mélyvizekre, valamint megemlékezünk régi főiskolánk festőművész tanáráról Nagy B. Istvánról is.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. szeptember

2008 szeptembere izgalmas hónap a múlt szerelmeseinek. Az Eszterházy Károly Főiskola csatlakozott a 3 éves Kutatók Éjszakája programsorozathoz, F. Balogh Erzsébet kiállítást tartott a Templom Galériában és rengeteg izgalmas dokumentumfilm várja az érdeklődők, az LTV Anno Youtube csatornáján.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. június

Igazi múltidéző hónap 2008 júniusa! Eger város történelmének meghatározó csatáiról, fürdőhelyeinek érdekes történeteiről, valamint az egri vár kazamatájának rejtelmeiről is szó lesz ajánlónkban. A históriás videók mellett a jelenbe is visszatérünk egy kicsit, hiszen a Varázstorony Csillagdájában izgalmas kísérletek zajlanak.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. május

Metálzene, színészet és irodalom, animációs filmek valamint képzőművészet. 2008 májusa a művészetek hónapjává nőtte ki magát. Érdemes belenézni az ajánlókba, hiszen számtalan tehetséges alkotóval találkozhatunk, mindemellett pedig rengeteg érdekes információt kaphatunk ezen művészeti ágakról.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. április

Színházi előadások, középkori lovagok és neves költők verseinek sorai hódították meg 2008 áprilisát. A tavasz második hónapján jókat derülhetünk a lengyelországi Bialystok-i Egyetem bábelőadásain, képet kaphatunk a középkori lovaggá válás folyamatáról, illetve magukról a vitézekről, valamint eljutunk Győrbe is, ahol a helyi szavaló verseny indulóinak előadásait hallgathatjuk meg.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. március

2008 márciusát a művészetek hónapjának is nevezhetnénk. Film, képzőművészet és zene kapott főszerepet négy héten keresztül, melyek különféle szempontból mutatják be az artisztika világát. Elmerülhetünk Borbás László – Menedék című díjnyertes etűdjének gondolataiban illetve megnézhetjük azt a három hallgatót, akik főiskolánk hírnevét tovább öregbítve szintén kitüntetett mozgóképes alkotással szerepeltek a 36. Független Filmszemlén. Egy rövid bejátszás erejéig bepillantást nyerhetünk Székely Bertalan tárlatába, majd az Egri Vármúzeum szecessziós kiállítását is figyelemmel követhetjük. Végül pedig egy kellemes, latin zenés esttel zárjuk ezt a hónapot.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. február

Kepes Szakkollégium, EKF-es diploma, Hallgatói Centrum, Amerikai jazz koncert, "Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban" ifjúsági vetélkedő döntője, Hallgatói Klub és Kultúra. Ilyen színes témák várnak azokra, akik végig pörgetik a 2008 februári LTV Anno ajánlónkat. Érdemes ebben a hónapban is velünk tartani, hiszen sok megemlített téma és kérdés még a mai viszonyok között is igen aktuális és érdekes lehet.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2008. január

Izgalmas hónappal indult a 2008-as év. LTV Anno ajánlónkban, ma ismét a múlt szerelmeseinek kedvezünk, akik többek között betekinthetnek a Casting minden című zenés vígjáték forgatására, megnézhetik hogyan népszerűsítette egyetemünket az EKF hallgatói önkormányzata az Educatio kiállításon, de ezek mellett izgalmas magazinműsorokat és koncertfelvételeket is találhatnak az érdeklődők.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. december

Múltidéző LTV Anno ajánlónkban ma 2007 decemberébe utazunk vissza, ahol az akkor még főiskola, hallgatói önkormányzata megszervezte az első Mr. EKF-et, amit azóta hallgatóink, már Mr. és Mrs. Eszterházynak ismernek. A szépségverseny mellett, Özv. Racskó Józsefné és Macsi Sándor felidézik gyermek- és fiatalkoruk iskoláséveit, de számos archív felvétel várja az érdeklődőket az LTV Anno youtube csatornáján.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. november

2022 első LTV Anno ajánlójában visszautazunk 2007 novemberébe, ahol olyan izgalmas dolgok történtek, mint a hallgatói laptop program elindulása, Bollók Csaba – Iszka utazása című filmjének bemutatója, vagy épp egy 2007-es promóciós kisfilm, amely az akkor főiskola életébe enged bepillantást. Ezen felül is sok érdekes videó várja a nosztalgia szerelmeseit, így mindenképp érdemes ránk kattintani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. október

Az októberi ajánló legalább annyira színes, mint maga az ősz. Először egy performert ismerhettek meg közelebbről a II. Nyílt tér Élőművészeti Fesztivál összefoglalójából, majd betekintést nyerhettek az EKF Gyakorló Tiszafüredi alkotótábori életbe. Az Egerfood ismeretterjesztő sorozatának második epizódjában két lisztes termék készülésének folyamatát követhetitek végig. Ezután Kanadához is közel kerülhettek és megtudhatjátok milyen programokkal várták a résztvevőket az Eszterházy Károly Főiskolán a Canada for you eseményén. Végül ne feledkezzünk meg a környezetünkről sem, így egy magazin műsorból fontos információkhoz juthattok a környezetvédelemről.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. szeptember

Változatos hónappal készültünk, hiszen 2007 szeptemberében nem is egy mérföldkőhöz érkeztünk. Elsőként indult élelmiszer ellenőrzés és fogyasztóvédelmi szakirány Egerben, de szó lesz az V. Kepes György Nemzetközi Művésztelep átköltözéséről Göncre is. Egy kiállítást is megnézhettek, amely Veréb Vera és Balla Zsuzsa festményeit mutatja meg képekben. Az első lépést a környezettudatos életmód felé Fodor Gábor miniszter ismerteti majd végül levezetésként egy Árpád-kori ismeretterjesztőt mutatunk meg.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. július

Művészetekben gazdag hónappal készültünk, hiszen 2007 júliusában nem egy kiállítás és galéria került megnyitásra. Szó lesz a rajz szakosok Tér c. kiállításáról, valamint egy új közösségi tér kialakításáról is az egri Kis Zsinagógában, amely helyet adott egy kortárs művészeti galériának is. Emellett a filmesekről sem feledkeztünk meg, így bemutatjuk a Slow Film Fesztivált is egykori szellemiségében. Végül pedig az ikonikus turisztikai látványosságról, a középkori piacról nézhettek meg egy videót, amelyet a Dobó téren állítottak fel.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. június

Ebben a hónapban nem is egy kiállítással és érdekességgel készültünk. 2007 nyarának első hónapja kulturális programokban gazdag volt, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódást. Elsőként a Szent Erzsébet emlékévére állított kiállításba nyerhettek bepillantást, majd az egri festő, Ziffer Sándor festményeit mutatjuk be. Ezek mellett egy roppant érdekes kísérleti etűdöt nézhettek meg a múltból. Végül pedig az első Eszterházy Károly Főiskola által szervezett Kutatók éjszakájának terveivel ismerkedhettek meg.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. május

Ismét rengeteg kulturális esemény zajlott ebben a hónapban, aminek részesei lehettünk. Számos kiállítás és koncert volt látogatható 2007 májusában. Főiskolánk tornászai pedig hatalmas sikerekkel tértek vissza a szegedi versenynapokról. Mindezek mellett megismerhettük néhány hallgatónkat és jövőbeli terveiket is.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. április

2007 áprilisában ismét több kiállítás volt városunkban, azonban a főiskolai élet sem állt le. Beszélgettünk az akkor aktuális szépségkirálynővel és informálódtunk a brüsszeli film szakmai gyakorlatról is. A lakosokat pedig egy régen mindenki által kedvelt rádió műsorról kérdeztük, a Szabó családról

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. március

2007 márciusában ismét sok érdekes témát mutattunk be a nézőközönségnek. Számos kiállításról volt szó, köztük Kopcsik Lajos marcipán alkotásairól. Emellett ebben a hónapban a különféle vallásokat is körbejártuk. Az akkoriban új bábszínész képzésről is szó esett, valamint kirándulást tettünk a hazai alpesi gőték otthonába is.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. február

2007 februárjában számos érdekes kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. Ebben a hónapban megrendezésre került a Századvég évforduló is. Valamint visszarepülhetünk abba az időbe, amikor még nem volt egyértelmű, hogy mindenkinek van facebook fiókja, sőt akkoriban még az IWIW volt a menő.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. január

Ismételten elhoztam számotokra néhány ajánlót a múltból, ezúttal 2007 januárjába kapunk betekintést, milyen izgalmak történtek a főiskolán akkoriban. A médiatechnológusok vizsgafilmjeit ajánlom nektek elsőként, melyek hol megnevettetnek, hol elszomorítanak, de egész biztosan nem untatnak majd titeket. Aztán az Elektronikus, -képi, -plasztikai ábrázolás tájékoztató videóját ajánlom, melyben a felvételizőket segítették információhoz a könnyebb döntés érdekében. Végül, de nem utolsó sorban a januári nyílt napot és az Oklevélátadó Díszünnepséget is láthatjátok 2006-ból, hogy zajlottak akkor ezek a jeles eseményei az intézménynek. Jó szórakozást hozzá!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. december

Ebben a hónapban is érdekes témákkal látnak el bennünket 2006-ból, ezekből szemezgetve hozok nektek pár ajánlót. Dr. Juhász Erikával beszéltünk az akkor megnyíló Andragógia Tanszékről és a Bolognai folyamat okozta változásokról, majd Hírlánc című adásunkban is kifejtünk számos, az intézményünkkel kapcsolatos témát. Hallgatóink Diákszemmel című magazinműsorában a Líceum kápolnájának restaurálásáról lesz szó, illetve tanulmányi utakra is elkísérjük a hallgatókat. Kulturális magazinműsorunk a vizsgaidőszak köré szerveződik, itt kapunk egy csomó hasznos tanácsot, majd Szurcsik Józseffel is láthatunk egy interjút a Rajz Tanszéket érintő kérdésekről és kiállításáról. Jó szórakozást!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. november

Komolyabb témákat ajánlok figyelmetekbe ezúttal, elsősorban pedig egy interjút Ragályi Elemér új filmjéről, melyben a rendezőn kívül a film írója is megszólal. Híreinkben az akkoriban aktuális témákkal foglalkozunk, mint a Kepes György Szakkollégium bemutatkozása vagy a Sas úti kollégium tarthatatlan helyzete. Később Noszvajra látogatunk a barlanglakásokba, ahol a művésztelepnek hála a helyiek nem szégyenkeztek tovább a szegénynegyed miatt, majd Varga Tiborral, a HÖK külügyi felelősével is láthattok egy interjút. Megjegyzem ezeken kívül is számos érdekes anyagot találtok a kínálatunkban, úgyhogy legyetek figyelmesek!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. október

Nagyon sok eseményt dokumentáltak az októberi hónapban is egykori hallgatóink, ebből egy párat pedig kifejezetten ajánlok nektek megtekintésre! Ilyen a Kortárs művészeti hetek programsorozata, melyen a pantomimesek kalauzolnak minket át, majd a 2006-os Gólyatábor 3 napját követjük végig, melyet vétek lenne kihagyni! A Sulinapló című ifjúsági magazin is megkezdte működését a tanévre, őket is érdemes követni, majd kulturális magazinműsorunkban a kicsik és nagyok tanévkezdéséről beszélünk. Végül, de nem utolsó sorban id. Ömböli Péter vezet be minket a kaszálás technikájába egy nosztalgikus film keretein belül, úgyhogy tartsatok velünk ezúttal is!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. szeptember

2006 szeptemberéből hozok nektek egy pár ajánlót, de fontos hozzátennem, hogy ezeken kívül is sok érdekes felvételt tartogat ez a hónap, úgyhogy nézzetek körül figyelmesen! Elősként egy néptánctalálkozóra invitálok mindenkit, ahol nemzetközi szinten bizonyították a csapatok egymásnak, hogy egyikük néptánca sem színtelenebb a másiknál. Majd Szilágyi Andorral, volt hallgatónkkal beszélünk Mansfeld című filmjéről, mely garantáltan kedvet hoz a megtekintéséhez sokatoknak! Hírlánc című adásunkban sok témát érintünk, így arra is érdemes vetni egy pillantást, majd egy kedves, animációs filmet ajánlok nektek. Végül „Kincs, ami van” címmel nézzétek meg az Egerszalóki termálfürdő rövid történetét, a modern fürdő felépülése előttről. Jó szórakozást mindenkinek!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. augusztus

Fesztiválokról és kiállításokról hozok nektek ajánlókat ebben a hónapban, hiszen 2006 nyara igencsak bőséges volt programokban. A 32. Filmművészeti Nyári Egyetem összefoglalóját tekinthetitek meg elsőként, melyben ismert rendezőkkel beszélünk filmjeik kulisszatitkairól, majd a XX. Akvarell Biennáléra kalauzollak titeket. Betekintést nyerünk a Kepes alkotótábor programjaiba és kiállításokon veszünk részt ennek alkalmából. Aba Sámuel nyomába eredünk egy érdekes régészeti feltáráson majd a Gárdonyi Géza Színház évadnyitó terveit hallhatjuk, érdemes ezúttal is velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. július

Tanulságos és motiváló történetek, kulturális kalandok, továbbképzés az összetartozás jegyében és egy fantasztikus orgonakoncert. Ez a hónap sem telt tétlenül 2006 nyarán, és bizony a forgatások nem állnak le a nyáriszünet beköszöntével. Elsőként Réz Lóránt orgonaművész koncertjére invitállak titeket, majd megnézünk egy dokumentumfilmet Tiszafüredről és térségéről. Ellátogatunk Eger kiállításaira és beszélgetünk a határon túli magyar pedagógusokkal is a továbbképzésről. Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. június

Csibekeltetés, nemzetközi konferenciák, egy rég elfelejtett szakma, valamint dokumentumfilm a koraszülöttekről. Elgondolkodtató és izgalmas témákkal vár titeket 2006 júniusa is, érdemes velünk tartanotok, ha kíváncsiak vagytok arra milyen fortélyokat ismertek nagyszüleink a baromfikeltetésben, hogyan zajlik a felsőoktatásban egy nemzetközi konferencia vagy éppen mit is takar pontosan a drótosok szakmája. Ajánlom, mindenki figyelmébe a Süss fel nap! című igaz történet alapján készült dokumentumfilmet, mely a koraszülés velejáróit mutatja be egy fiatal lány rendezésében.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. május

Szárnyukat bontogató szépségkirálynők, akik lerántják a leplet a szépségverseny azon oldaláról, amit csak maguk az indulók ismerhetnek, megosztják velünk tapasztalataikat és gondolataikat, amik elindították őket ezen az úton. Ismét felülhetünk a nosztalgiavonatra, ugyanis 2006 májusában ünnepelte 3 éves évfordulóját a Líceum Televízió így egy múltidéző beszélgetéssel elevenítjük fel a legelső emlékeket, műsorokat. A tévénézés mellett sportolni is nagyon szeretünk, ezzel kapcsolatban is készültünk egy videóval, amelyben mozgással kapcsolatos kérdésekre ad nekünk választ Kékesi László egyetemünk oktatója. Végezetül pedig csekkoljatok egy szuper kis videót melyben a főiskola környezetvédelmi programján „vehetünk részt”, bebarangolva Jósvafő és Aggtelek csodálatos természeti látványosságait.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. április

Régimódi hagyományaink megőrzését manapság már kevésbé tartják fontosnak, mégis néha jólesik nosztalgiázni arról, hogy például nagyanyáink idejében hogyan készültek Jézus feltámadásának ünnepére, vagyis a Húsvétra. 2006 áprilisában adták át a Varázstornyot is, amely nemcsak a diákok, de a turisták egyik kedvenc látványossága is, az erről készült videóban pedig megtekinthetjük az épületrész legérdekesebb elemeit is. Az első egerszóláti Aranytőke borszemlére is ellátogattunk, ahol sok érdekes információt gyűjtöttünk a rendezvényről. Áprilisi blokkunkat egy drogprevenciós előadással zárjuk, ahol egy megtörtént események alapjára épülő film a Mosolygós Kék szemek is bemutatásra kerül.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. március

2006 márciusában is sok érdekes téma kerül terítékre a Líceum Televízió Anno című műsoraiban. Elsőként a Csiszolatlan gyémánt Vándordíj történetével ismerkedhetünk meg, melyet Borbás László egyetemünk Médiainformatika tanára alapított meg illetve a kitüntetés első tulajdonosára is fény derül. A továbbiakban olyan fontos témákkal is foglalkozunk, mint a szakdolgozat, amely minden évben több száz diáknak okoz fejtörést. Márciusi blokkunkban a záródolgozatokkal kapcsolatos kérdésekre is választ kapunk, ahogyan bepillantást nyerhetünk a Líceumi épület infrastruktúrájának fejlesztésébe, végezetül pedig a Miss EKF létrejöttének és szervezésének történetével is megismerkedhetünk.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. február

2006 februárja ismét mozgalmas volt. Hadd ajánljuk a figyelmetekbe! Ha felmerült már bennetek a kérdés, hogy hogyan is lett varázs torony a Varázstorony, akkor tartsatok velünk, hiszen Dr. Vida József és Dr. Murányi Zoltán felvázolták, hogyan képzelték el akkor a Varázstornyot. Vajon minden megvalósult, amit terveztek? Vagy másképp alakultak a dolgok? Akárhogy is így 15 év távlatából mindenképp érdekes lehet megnézni ezt a riportot. Emellett hallhattok még a Pedagógia-Pszichológia Tanárképzési fakultásról, mely ez évben indult először. Kikapcsolódásnak pedig elkalauzolunk Titeket egy Népművészeti kiállításra, ahol hímzéseket, gyertyákat, fa faragott tárgyakat és különféle viseleteket csodálhattok meg. Ha mindez nem lenne elég, akkor meghallgathatjátok Ica nénitől, hogy mennyivel más volt évtizedekkel ezelőtt a rokonok közötti kapcsolat, illetve Gyarmati Vincétől, egykori pedellustól, hogy régen hogyan váltottak munkahelyet az emberek. Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. január

Egy újabb évet indítunk! 2006-ba ugrunk vissza az időben, méghozzá januárhoz, ahol olyan témákkal foglalkozott a Líceum TV, mint a Kommunikáció és médiatudomány szak és a Történelem szak ismertetése, vagy az eljegyzés és lakodalom körüli régi szokások. De megnézhetjük, hogy Schell Judit és Csányi Sándor hogyan ajánlja a ’Csak szex és más semmi’ című filmet. Mindenképp érdemes velünk tartani továbbra is, hiszen 2006-ból is megannyi érdekes, izgalmas, olykor vicces pillanatot idézünk majd fel!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005 december

2005 utolsó hónapjában nosztalgiázunk egy kicsit nagyszüleink korában, az akkori udvarlási szokásokat vesszük górcső alá. Ezek után bepillanthatunk a Kepes György Szakkollégium életébe és rendezvényeibe, majd a Duna Galériába látogatunk el, ahol Erdős Júlia textilművész szövetszobrai kápráztatnak el bennünket. Bemutatkozik a Testnevelő edző szak is a leendő edzőszakos hallgatóknak, végül pedig művészet tagozatos diákjaink vizsgamunkáiból láthattok egy válogatást.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. november

2005 novembere sem hagy minket unatkozni. Három középiskolás diák érkezik a Líceum Televízió stúdiójába és egy nem mindennapi információt osztanak meg a nézőkkel. Koncertválogatásokkal is érkezünk nektek, amelynek különlegessége, hogy az egyetlen magyar női big band is fellépett a hangversenyen sorozatban. Ha már zene, akkor nem maradhat ki az Ének-zene Tanszékvezetőjének Arcképe sem, aki megosztja velünk eddigi életútját és nem mindennapi tapasztalatait a szakmával kapcsolatban. A muzsikaszóról egy komolyabb témára kanyarodunk amely mind a mai napig jelen van az életünkben és amiről beszélnünk kell. Számtalan beszélgetés zajlott már a drogprevencióval kapcsolatban, de mindegyiknek megvan a sajátossága, ahogyan a inzert – ifjúsági magazin kábítószerekkel kapcsolatos adásának is, hiszen olyan információkkal találkozhatunk benne amik nem jönnek minden drogokhoz köthető beszélgetésben szembe velünk. Végsősoron pedig szót ejtünk a diplomával kapcsolatos kérdésekről is, amik rengeteg segítséget nyújthatnak nektek ezért javaslom, hogy nézzetek bele.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005 október

A 2005-ös év októberi hónapjának fő témája a reklámozás volt. Ekkor került megrendezésre a X. Országos Reklámkonferencia, így a Líceum Televízió stúdiójában is erről kérdezték a szakértőket. Rengeteg hasznos és érdekes információt tudhattunk meg ezen régi felvételekből, amik olykor a mai napig érvényesek és megállják a helyüket. Viszont a hónap nem csak a hirdetésekről szólt. Megemlékeztünk az ’56-os októberi eseményekről, volt autósmagazinunk és kikerült a gólyatábor összefoglaló filmje is. Ezen túl rengeteg érdekességről esett még szó az állandó műsorainkban, azokat is ajánlunk visszatekinteni a nosztalgiázni vágyó nézőknek!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005 szeptember

2005 szeptemberében sem unatkozhattunk, számos izgalmas esemény zajlott a főiskolában és az intézményen kívül is. Ilyen például az Erlau Táncfesztivál ahol a négy évszak öltött testet a táncosok művészetében, vagy az Ifjú Tehetségek Műhelye előadásában a X. számú kórterem fordulatos és elgondolkodtató színdarabja, és az Under the City avagy egy rendkívüli performance az egri kis Zsinagógában. Végezetül kiderül az is, hogy 2005 miért is tudhatja magáénak a Fizika Éve címet. Eseménydús hónapot tudhatunk magunk mögött, csekkoljátok Ti is!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. július

Újabb hét, újabb hónap! Folytatjuk múltidézésünket, elérkeztünk 2005 júliusához, amikor is Dr. Seregély István egri érsek arany miséjének alkalmából megjelent emlékkönyvének a bemutatóján vehettünk részt. Ezen kívül Info-sarok című műsorunkból megtudhatjuk 2005-ben milyenek voltak a digitális eszközök és az egyetem internetes felszereltsége. Elbeszélgettünk Godó Jánossal, a RÉV Szenvedélybetegsegítő szolgálat vezetőjével az internetfüggőségről, ami napjainkban egy egyre valóságosabb problémává válik. Az ÉPÉR stúdió első adásában Tátrai Csaba filozófussal és Ruszin Andrea szociológussal beszélgetünk az ismerkedés alapvető aspektusairól. Majd a Múzeumi barangoló című műsorunkban ellátogattunk egy írógép kiállításra, a Telekessy patikamúzeumba, illetve a Palóc Népművészeti kiállításra. Végezetül Dr. Nagy Andor nyugdíjas főiskolai magántanár „Már diákként tanár voltam” című portréját ajánlom figyelmetekbe!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. június

Rockfesztivál, kulturális ART klub, és külföldi kalandok! A főiskolai lét legszebb pillanatait hozzuk el nektek ismét 2005-ből. A Líceum Tv és a kultúra címmel ajánlok nektek egy interjút Tóth Tibor tanárúrral, melyben a Lici Tv sikerein és korlátain túl az intézményünk kulturális sikereiről és programjairól is szó lesz, emellett pedig A kövek a helyükre kerülnek címmel láthattok egy igazán különleges etűdöt is. Kulturális magazinműsorunkban a már említett kulturális Art klubot ismerhetitek meg, és részt veszünk az 5. Egri Rockfesztiválon is! Végül de nem utolsó sorban hallgatóink külföldi útifilmjeit is láthatjátok, melyeket szintén kár lenne kihagyni!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. május

Fontos információk, kreatív etűdök, rajzok és megható kisfilmek 2005-ből. Elsőként a nemzetközi ösztöndíjakról hozok egy ajánlót, melyek akkoriban nem voltak olyan széleskörben ismert lehetőségei a főiskolának, majd rajzosaink munkaiból láthattok egy etűdöt. Informatikai magazinműsorunkban az internet nyújtotta lehetőségekről, és az ezzel járó függőségről lesz szó, mely azóta valóban beigazolódott. Ezek mellett láthattok Udvari pillanatok címmel egy vizsgafilm etűdöt és egy Fodor Ágnesről szóló, értékekben gazdag portréfilmet is, úgyhogy érdemes meglesni őket!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. április

2005 áprilisa is mozgalmas volt, túrázóink ezúttal a Garadna-völgybe kalauzolnak minket, de Tirolba is teszünk egy röpke kitérőt. Hírlánc című műsorunkban a tehetségeké a főszerep, és természetesen az Eger Rallyé. Részt veszünk a Szarvasűzők futóversenyén majd az Obsession nevű csapat vezet be minket a break tánc rejtelmeibe, és a csapat működésébe. Végül a hallgatóinkat kérdeztük a mobiltelefon használati szokásaikról, mert bizony a nyomógombos telefonok korában nem volt annyira mindennapi jelenség ez az ember kezében. Ajánlom figyelmetekbe!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. március

Ez a hónap is izgalmas és sokszínű volt a főiskola életében. Készült egy hosszabb, személyesebb hangvételű interjú Tényi István filmrendezővel, aki megosztja velünk tapasztalatait ennyi év távlatából is, majd hallgatóink angliai szakmai gyakorlatába lesünk bele, és kérdezzük őket a gyakorlat nehézségeiről és pozitívumairól. Végigkísérjük a hallgatókat egy lidérces fáklyásmeneten, majd jelképesen véglegesen is elűzzük a telet a kiszebábégetéssel. Szintén hallgatóinknál maradva az egészséges táplálkozásról és a diákmunkáról is kérdezzük őket, melyek örökké aktuális kérdései maradnak a hallgatók életének. írta: Maróci Bianka

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. február

A farsangi időszak, a szokás eredete és hallgatóink télűzési rituáléja volt hangsúlyos témája Tükör című magazinműsorunknak ebben a hónapban, emellett pedig a Bologna folyamat jelentéséről kérdeztük a hallgatókat, mely ekkor még újkeletű dolognak számított. A hallgatók délutáni elfoglaltságait is megpróbálta stábunk feltérképezni, valamint tippeket is adtak a legkedveltebb helyekről. Készült egy riport Ragályi Elemérrel a Csudafilmmel kapcsolatban, melyben Reviczky Gábort is láthatjuk, és a téli Mátrát is bejárjuk a Bakancsot fel stábjával, érdemes velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. január

A 2005-ös évet is változatos témákkal, forgatásokkal kezdtük, melyet most nektek is megmutatunk! Barna Béla vezetésével ismét felvesszük a bakancsot, és ezúttal Nagyvárad nevezetességeit járjuk körül egy túra erejéig. Majd Bíró Józsefről, a város egy ismert zongoristájáról készült portréfilmet láthatunk, később pedig az OTDK előtt álló földrajz szakosokkal és docensükkel beszélünk a versenyről és a bekerülés nehézségeiről. Egy cicákban gazdag vizsgafilmet is találtok az ajánlók között, úgyhogy tartsatok most is velünk! Írta:Maróczi Bianka

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. december

Ezen a héten is számos érdekes témát hozunk nektek 2004-ből! Hírlánc című adásunkban a nyílt nap tapasztalatairól, és az akkoriban aktuális kérdésekkel foglalkozunk majd, aztán egy egri városképet ajánlok figyelmetekbe, melyben jócskán találunk eltéréseket a mai állapothoz képest. Szigethy Eszter portréfilmjéből egy figyelemreméltó embert ismerhetünk meg, később pedig Posta Mariannával beszélgetünk a sikeres pályázatáról és jövőbeli terveiről. Mindemellett egy igazán rendhagyó és kreatív sütögetésre is meginvitállak benneteket, úgyhogy maradjatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. november

A 2004-es tanév gólyái kapják ezúttal a főszerepet, hiszen amellett, hogy egy részletes betekintést kaptunk a gólyatábor mindennapjaiba, a gólyabálon is részt vett stábunk. Megismerjük az Elektrium klubot és a reklámcégek nagy kérdéseivel is foglalkozunk majd. Elsőként azonban Illyés György 90. születésnapjára és az első Aranyszem Operatőr Fesztiválra kalauzollak benneteket! Jól hangzik? Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. október

Múltidézésünk 2004 októberéhez érkezett, mely újra egy mozgalmas hónap volt. LTV Anno videóinkban ezúttal részt vehetünk a Hastánc Fesztiválon, Képekben műsorunk az Autómentes nappal hívja fel a figyelmet a légszennyezésre, mely a mai napig fontos téma - sőt egyre fontosabb. Ezen kívül az egri Gárdonyi Géza Színház történetét ismerhetjük meg az első 100 éven keresztül, illetve Lisztóczky László - Az egri bor a magyar költészetben című előadását tekinthetjük meg. Végezetül pedig Olaszországba kalauzoljuk el Önöket az Országos Néptánc Találkozó keretein belül.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. szeptember

Eheti adásunkban megtekinthetjük a fecskeház átadását, velünk tarthatnak egy balettelőadás részletére, s interjújára. Együtt kirándulunk Sály településén, s a körülötte lévő hegyoldalakon. Együtt nevetünk Kőrösi Zoltán színdarabjának részletén, s megtekinthetünk egy diákok által készített rövid tárgyanimációt.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. augusztus

A nyár legkiemelkedőbb eseménye a 30. Filmművészeti Nyári Egyetem programsorozata volt, melyet Tükör nevű magazinműsorunkban igyekeztünk megőrizni a jövő nemzedékeinek, és melyet most ti is megnézhettek! Emellett dokumentáltuk az „Én is tudok táncolni” nevezetű programot, melyen kicsik és nagyok egyaránt részt vettek és változatos műsorokkal kápráztatták el a közönséget. A film és tánc mellett Kamuti Melinda alkotásait is szemrevételezzük, illetve a Cigarettaszünet című kisfilmet is láthatjátok! Tartsatok most is velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. július

Ez alkalommal betekinthetünk az ECDL számítógépes vizsga követelményeibe, majd elkalauzoljuk Önöket az Érsekkertbe egy rövid kirándulásra. Kilátogatunk a Dobó térre, ahol fiatal tehetséges táncosok mutatkoznak be a nézőknek, s repítenek vissza bennünket a múltba. Ezután az Egészségház utcába látogatunk, ahol megtekinthetjük az egri nő szobrát. Végül pedig egy fiatal tehetség munkáit ismerhetjük meg. Tartsanak velünk Önök is, s kiránduljunk együtt Eger városában.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. június

Kulturálisan sokszínű, eseménydús hónapot zártunk 2004 júniusában, melyben nemcsak a zene és vizuális művészetek kedvelői lelhetik meg a neki való témákat, hanem a versek, a költészet szerelmesei is. Bokréta nevű népművészeti műsorunkban a zene szerelmeseinek kedvezünk, hiszen két együttest is hallhatunk a népi stílusból. Ellátogatunk a Csók István Galériába, ahol főiskolánk művésztanárainak kiállításában gyönyörködhetünk, majd a III. Országos Versmondó Versenyről is mutatunk egy összefoglalót. Ezek mellett a kisiskolások pedagógusnapi köszöntőjét is meglessük, majd híreinkben számos érdekes, a hallgatói élettel kapcsolatos témát érintünk. Érdemes most is velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. május

Ezen a héten ellátogatunk egy izgalmas labdarúgó mérkőzésre, amelynek tétje az országos egyetemei/főiskolai labdarúgó bajnokság döntőbe jutása. Majd bulizunk egyet a Back II Black és a Republic együttessel. Emellett meghallgathatjuk Az elefánt bosszúja című mesét Sellyei Diána előadásában. Ezután részt vehetünk egy izgalmas kiránduláson a múltban, végül pedig kirándulunk egyet a régi Dózsa György utcán.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. április

Izgalmakban és különféle programokban gazdag hónap volt 2004 áprilisa is, most ebből emelnék ki párat számotokra! Elsőként az európai csatlakozás körüli kérdésekről, változásokról kapunk egy átfogó tájékoztatást, és az is kiderül, mennyire tartotta az utca embere előrelépésnek a csatlakozást. Teszünk egy nagy kirándulást az Alpok lélegzetelállító hegyei között, majd fejest ugrunk a húsvéti ünnepkör szokásaiba, hagyományaiba. A Föld napjáról és a rendkívül fontos Natura 2000 programról is beszélünk, majd egy Anyák napi verses etűddel zárnám ajánlómat. Érdemes velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. március

Önök is szeretnek sakkozni? Szeretik a festészetet? Kirándulnának egy őslénytani lelőhelyen? Esetleg elmennének egy komolyzenei előadásra, de a vírus miatt most nem lehetséges? Ha a korlátozások ellenére szeretnének az éjszakai élet részévé válni, és esetleg megnéznének egy előadást Hamvas Béla: A bor filozófiája című könyvéről, egy pohár bor kortyolgatása közben, akkor tartsanak velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. február

Ebben a hónapban is változatos témákkal készültünk nektek 2004 februárjának legérdekesebb, legfigyelemreméltóbb momentumait hoztuk el számotokra! A Csiga-csoda etűddel megteremtődik mindenkiben a gyermekkori nosztalgia érzése, miután a főiskola nyílt napjára is elkalauzolunk benneteket. Ajánlott portréfilmünkben a régi értékeket képviselő „botos emberrel” ismerkedhettek meg, majd híreinkben számos érdekes témát dolgozott fel stábunk. Végül a Bükki Őserdőben is elkalandozunk, közben pedig rengeteg érdekességet tudhatunk meg a növény és élővilágról! Jó szórakozást mindenkinek!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. január

Ezen a héten megismerhetik Dr. Dávid Mária tanszékvezető 15 évvel ezelőtti kutatásait és céljait. Megtekinthetnek velünk egy izgalmas hazai kézilabda mérkőzést, mely igen szoros küzdelem volt a füzesabonyi lányokkal. Megnézzük, hogy kinek mit is jelent a szenvedély, s szenvedélyesen néptáncoló fiatalokat láthattunk a Bokréta című műsorunkban. S végül visszautazhatunk az időben Dr. Gebei Sándorral II. Rákóczi Ferenc életébe.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. december

A 2003-as év zárásaképp is egy változatos, emlékekben gazdag összefoglalót hoztunk nektek! Induló ifjúsági magazinunkban a várost azóta is érintő graffitiművészetről lesz szó, híreinkben pedig számos, a főiskolai élethez szorosan kapcsolódó témában lesz részünk. Arcképek című sorozatunkban ezúttal Dr. Liptai Kálmánnal készült hosszabb interjút emelnénk ki, hiszen intézményünk egy meghatározó emberéről van szó. Később egy erdélyi túrára kalauzolunk benneteket, ahol a gyönyörű képek mindenki kedvét garantáltan meghozzák egy kiránduláshoz, ezután pedig hátra dőlhetünk és élvezhetjük Dr. Gábos Judit zongoraestjét. Jól hangzik? Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. november

Ebben az ajánlóban bevezetjük Önöket a mozgóképes képzés rejtelmeibe néhány rövidfilmben, majd egy csodás zongorajátékot hallhatunk Réz Lóránttól. Ezután ellátogatunk a Stuttgart-i cserkészekhez, egy érdekes rövidfilmet tekinthetünk meg, illetve benézünk a Rajz tanszék Halloween-i bulijába.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. október

2003 őszén is számos forgatáson járt stábunk, hiszen a hallgatói élet ebben az időszakban is tele van újdonságokkal, programokkal. Hírlánc című műsorunkban leginkább az oktatást és intézményünket érintő változásokról, tervekről lesz szó, míg Tükör c. magazinunkban már szabadabb, ugyanakkor kulturális szempontból meghatározó témákkal találkozhatunk. A hónapban figyelmetekbe ajánlom a 2003-ban végzett kommunikáció szakosok vizsga adásait, melyben a párkapcsolatokról lesz szó, illetve két etűdöt is kiemelten ajánlok. Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. szeptember

A mai műsorajánlónkban is visszautazunk a múltba, bemutatjuk önöknek a Líceum Televízió indulását, egy drogprevenciós napon is részt vehetünk, ahol a fiatalok drogfogyasztására hívták fel a figyelmet. Ezután Noszvajra látogatunk a Szilvanapra, ahol hagyományos szilvalekvárt főztek a noszvaji nénik. Végezetül a főiskolánk tehetséges sportolóit mutatjuk még be önöknek, akik gazdagították iskolánk hírnevét!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. június

Vajon hogyan látták 2003-ban a távoktatás szerepét a jövő oktatásában? S milyen nosztalgikus érzést kelthet egy diafilm végig nézése? Mindkét kérdésre választ kaphatunk az alábbi videókból, melyek közt akad olyan is, melyben nézőinket két rövid kirándulásra kalauzoljuk. Először ellátogatunk a magas Tátra hegyei közé Szlovákia északi részébe, majd Barna Béla túravezető Jókai Mór nyomában járja be a Bükköt. A túrázás után pedig egy jó bor mellé ajánljuk levezetőnek portréfilmünket, melyből megtudhatják, hogy hogyan dolgozik egy kézi pincevágó. Jó szórakozást hozzá!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. április-május

Televíziónk fennállásnak 17. évfordulóján, 2020 tavaszán elindult az LTV Anno youtube csatornája. A videómegosztón archív felvételeinket tesszük folyamatosan közzé egészen a kísérleti adásainktól kezdve, ezekben a posztokban pedig a hallgatóink által ajánlott, archív műsoraink tekinthetők meg. Fogadjátok szeretettel videóinkat, nosztalgiázzatok, és kövessétek youtube cstornánkat is! Berki Viktória írása.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! - LTV Anno

Idén ünnepli fennállásának 17. évét televíziónk, a jeles alkalomból pedig egy kis meglepetéssel készültünk! Mától elérhető a legújabb youtube csatornánk, az LTV  Anno, melyen keresztül a Líceum Televízió legelső adásait is megtekinthetitek

Bővebben

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video