Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. április

2007 áprilisában ismét több kiállítás volt városunkban, azonban a főiskolai élet sem állt le. Beszélgettünk az akkor aktuális szépségkirálynővel és informálódtunk a brüsszeli film szakmai gyakorlatról is. A lakosokat pedig egy régen mindenki által kedvelt rádió műsorról kérdeztük, a Szabó családról

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. március

2007 márciusában ismét sok érdekes témát mutattunk be a nézőközönségnek. Számos kiállításról volt szó, köztük Kopcsik Lajos marcipán alkotásairól. Emellett ebben a hónapban a különféle vallásokat is körbejártuk. Az akkoriban új bábszínész képzésről is szó esett, valamint kirándulást tettünk a hazai alpesi gőték otthonába is.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. február

2007 februárjában számos érdekes kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. Ebben a hónapban megrendezésre került a Századvég évforduló is. Valamint visszarepülhetünk abba az időbe, amikor még nem volt egyértelmű, hogy mindenkinek van facebook fiókja, sőt akkoriban még az IWIW volt a menő.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. január

Ismételten elhoztam számotokra néhány ajánlót a múltból, ezúttal 2007 januárjába kapunk betekintést, milyen izgalmak történtek a főiskolán akkoriban. A médiatechnológusok vizsgafilmjeit ajánlom nektek elsőként, melyek hol megnevettetnek, hol elszomorítanak, de egész biztosan nem untatnak majd titeket. Aztán az Elektronikus, -képi, -plasztikai ábrázolás tájékoztató videóját ajánlom, melyben a felvételizőket segítették információhoz a könnyebb döntés érdekében. Végül, de nem utolsó sorban a januári nyílt napot és az Oklevélátadó Díszünnepséget is láthatjátok 2006-ból, hogy zajlottak akkor ezek a jeles eseményei az intézménynek. Jó szórakozást hozzá!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. december

Ebben a hónapban is érdekes témákkal látnak el bennünket 2006-ból, ezekből szemezgetve hozok nektek pár ajánlót. Dr. Juhász Erikával beszéltünk az akkor megnyíló Andragógia Tanszékről és a Bolognai folyamat okozta változásokról, majd Hírlánc című adásunkban is kifejtünk számos, az intézményünkkel kapcsolatos témát. Hallgatóink Diákszemmel című magazinműsorában a Líceum kápolnájának restaurálásáról lesz szó, illetve tanulmányi utakra is elkísérjük a hallgatókat. Kulturális magazinműsorunk a vizsgaidőszak köré szerveződik, itt kapunk egy csomó hasznos tanácsot, majd Szurcsik Józseffel is láthatunk egy interjút a Rajz Tanszéket érintő kérdésekről és kiállításáról. Jó szórakozást!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. november

Komolyabb témákat ajánlok figyelmetekbe ezúttal, elsősorban pedig egy interjút Ragályi Elemér új filmjéről, melyben a rendezőn kívül a film írója is megszólal. Híreinkben az akkoriban aktuális témákkal foglalkozunk, mint a Kepes György Szakkollégium bemutatkozása vagy a Sas úti kollégium tarthatatlan helyzete. Később Noszvajra látogatunk a barlanglakásokba, ahol a művésztelepnek hála a helyiek nem szégyenkeztek tovább a szegénynegyed miatt, majd Varga Tiborral, a HÖK külügyi felelősével is láthattok egy interjút. Megjegyzem ezeken kívül is számos érdekes anyagot találtok a kínálatunkban, úgyhogy legyetek figyelmesek!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. október

Nagyon sok eseményt dokumentáltak az októberi hónapban is egykori hallgatóink, ebből egy párat pedig kifejezetten ajánlok nektek megtekintésre! Ilyen a Kortárs művészeti hetek programsorozata, melyen a pantomimesek kalauzolnak minket át, majd a 2006-os Gólyatábor 3 napját követjük végig, melyet vétek lenne kihagyni! A Sulinapló című ifjúsági magazin is megkezdte működését a tanévre, őket is érdemes követni, majd kulturális magazinműsorunkban a kicsik és nagyok tanévkezdéséről beszélünk. Végül, de nem utolsó sorban id. Ömböli Péter vezet be minket a kaszálás technikájába egy nosztalgikus film keretein belül, úgyhogy tartsatok velünk ezúttal is!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. szeptember

2006 szeptemberéből hozok nektek egy pár ajánlót, de fontos hozzátennem, hogy ezeken kívül is sok érdekes felvételt tartogat ez a hónap, úgyhogy nézzetek körül figyelmesen! Elősként egy néptánctalálkozóra invitálok mindenkit, ahol nemzetközi szinten bizonyították a csapatok egymásnak, hogy egyikük néptánca sem színtelenebb a másiknál. Majd Szilágyi Andorral, volt hallgatónkkal beszélünk Mansfeld című filmjéről, mely garantáltan kedvet hoz a megtekintéséhez sokatoknak! Hírlánc című adásunkban sok témát érintünk, így arra is érdemes vetni egy pillantást, majd egy kedves, animációs filmet ajánlok nektek. Végül „Kincs, ami van” címmel nézzétek meg az Egerszalóki termálfürdő rövid történetét, a modern fürdő felépülése előttről. Jó szórakozást mindenkinek!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. augusztus

Fesztiválokról és kiállításokról hozok nektek ajánlókat ebben a hónapban, hiszen 2006 nyara igencsak bőséges volt programokban. A 32. Filmművészeti Nyári Egyetem összefoglalóját tekinthetitek meg elsőként, melyben ismert rendezőkkel beszélünk filmjeik kulisszatitkairól, majd a XX. Akvarell Biennáléra kalauzollak titeket. Betekintést nyerünk a Kepes alkotótábor programjaiba és kiállításokon veszünk részt ennek alkalmából. Aba Sámuel nyomába eredünk egy érdekes régészeti feltáráson majd a Gárdonyi Géza Színház évadnyitó terveit hallhatjuk, érdemes ezúttal is velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. július

Tanulságos és motiváló történetek, kulturális kalandok, továbbképzés az összetartozás jegyében és egy fantasztikus orgonakoncert. Ez a hónap sem telt tétlenül 2006 nyarán, és bizony a forgatások nem állnak le a nyáriszünet beköszöntével. Elsőként Réz Lóránt orgonaművész koncertjére invitállak titeket, majd megnézünk egy dokumentumfilmet Tiszafüredről és térségéről. Ellátogatunk Eger kiállításaira és beszélgetünk a határon túli magyar pedagógusokkal is a továbbképzésről. Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. június

Csibekeltetés, nemzetközi konferenciák, egy rég elfelejtett szakma, valamint dokumentumfilm a koraszülöttekről. Elgondolkodtató és izgalmas témákkal vár titeket 2006 júniusa is, érdemes velünk tartanotok, ha kíváncsiak vagytok arra milyen fortélyokat ismertek nagyszüleink a baromfikeltetésben, hogyan zajlik a felsőoktatásban egy nemzetközi konferencia vagy éppen mit is takar pontosan a drótosok szakmája. Ajánlom, mindenki figyelmébe a Süss fel nap! című igaz történet alapján készült dokumentumfilmet, mely a koraszülés velejáróit mutatja be egy fiatal lány rendezésében.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. május

Szárnyukat bontogató szépségkirálynők, akik lerántják a leplet a szépségverseny azon oldaláról, amit csak maguk az indulók ismerhetnek, megosztják velünk tapasztalataikat és gondolataikat, amik elindították őket ezen az úton. Ismét felülhetünk a nosztalgiavonatra, ugyanis 2006 májusában ünnepelte 3 éves évfordulóját a Líceum Televízió így egy múltidéző beszélgetéssel elevenítjük fel a legelső emlékeket, műsorokat. A tévénézés mellett sportolni is nagyon szeretünk, ezzel kapcsolatban is készültünk egy videóval, amelyben mozgással kapcsolatos kérdésekre ad nekünk választ Kékesi László egyetemünk oktatója. Végezetül pedig csekkoljatok egy szuper kis videót melyben a főiskola környezetvédelmi programján „vehetünk részt”, bebarangolva Jósvafő és Aggtelek csodálatos természeti látványosságait.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. április

Régimódi hagyományaink megőrzését manapság már kevésbé tartják fontosnak, mégis néha jólesik nosztalgiázni arról, hogy például nagyanyáink idejében hogyan készültek Jézus feltámadásának ünnepére, vagyis a Húsvétra. 2006 áprilisában adták át a Varázstornyot is, amely nemcsak a diákok, de a turisták egyik kedvenc látványossága is, az erről készült videóban pedig megtekinthetjük az épületrész legérdekesebb elemeit is. Az első egerszóláti Aranytőke borszemlére is ellátogattunk, ahol sok érdekes információt gyűjtöttünk a rendezvényről. Áprilisi blokkunkat egy drogprevenciós előadással zárjuk, ahol egy megtörtént események alapjára épülő film a Mosolygós Kék szemek is bemutatásra kerül.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. március

2006 márciusában is sok érdekes téma kerül terítékre a Líceum Televízió Anno című műsoraiban. Elsőként a Csiszolatlan gyémánt Vándordíj történetével ismerkedhetünk meg, melyet Borbás László egyetemünk Médiainformatika tanára alapított meg illetve a kitüntetés első tulajdonosára is fény derül. A továbbiakban olyan fontos témákkal is foglalkozunk, mint a szakdolgozat, amely minden évben több száz diáknak okoz fejtörést. Márciusi blokkunkban a záródolgozatokkal kapcsolatos kérdésekre is választ kapunk, ahogyan bepillantást nyerhetünk a Líceumi épület infrastruktúrájának fejlesztésébe, végezetül pedig a Miss EKF létrejöttének és szervezésének történetével is megismerkedhetünk.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. február

2006 februárja ismét mozgalmas volt. Hadd ajánljuk a figyelmetekbe! Ha felmerült már bennetek a kérdés, hogy hogyan is lett varázs torony a Varázstorony, akkor tartsatok velünk, hiszen Dr. Vida József és Dr. Murányi Zoltán felvázolták, hogyan képzelték el akkor a Varázstornyot. Vajon minden megvalósult, amit terveztek? Vagy másképp alakultak a dolgok? Akárhogy is így 15 év távlatából mindenképp érdekes lehet megnézni ezt a riportot. Emellett hallhattok még a Pedagógia-Pszichológia Tanárképzési fakultásról, mely ez évben indult először. Kikapcsolódásnak pedig elkalauzolunk Titeket egy Népművészeti kiállításra, ahol hímzéseket, gyertyákat, fa faragott tárgyakat és különféle viseleteket csodálhattok meg. Ha mindez nem lenne elég, akkor meghallgathatjátok Ica nénitől, hogy mennyivel más volt évtizedekkel ezelőtt a rokonok közötti kapcsolat, illetve Gyarmati Vincétől, egykori pedellustól, hogy régen hogyan váltottak munkahelyet az emberek. Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2006. január

Egy újabb évet indítunk! 2006-ba ugrunk vissza az időben, méghozzá januárhoz, ahol olyan témákkal foglalkozott a Líceum TV, mint a Kommunikáció és médiatudomány szak és a Történelem szak ismertetése, vagy az eljegyzés és lakodalom körüli régi szokások. De megnézhetjük, hogy Schell Judit és Csányi Sándor hogyan ajánlja a ’Csak szex és más semmi’ című filmet. Mindenképp érdemes velünk tartani továbbra is, hiszen 2006-ból is megannyi érdekes, izgalmas, olykor vicces pillanatot idézünk majd fel!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005 december

2005 utolsó hónapjában nosztalgiázunk egy kicsit nagyszüleink korában, az akkori udvarlási szokásokat vesszük górcső alá. Ezek után bepillanthatunk a Kepes György Szakkollégium életébe és rendezvényeibe, majd a Duna Galériába látogatunk el, ahol Erdős Júlia textilművész szövetszobrai kápráztatnak el bennünket. Bemutatkozik a Testnevelő edző szak is a leendő edzőszakos hallgatóknak, végül pedig művészet tagozatos diákjaink vizsgamunkáiból láthattok egy válogatást.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. november

2005 novembere sem hagy minket unatkozni. Három középiskolás diák érkezik a Líceum Televízió stúdiójába és egy nem mindennapi információt osztanak meg a nézőkkel. Koncertválogatásokkal is érkezünk nektek, amelynek különlegessége, hogy az egyetlen magyar női big band is fellépett a hangversenyen sorozatban. Ha már zene, akkor nem maradhat ki az Ének-zene Tanszékvezetőjének Arcképe sem, aki megosztja velünk eddigi életútját és nem mindennapi tapasztalatait a szakmával kapcsolatban. A muzsikaszóról egy komolyabb témára kanyarodunk amely mind a mai napig jelen van az életünkben és amiről beszélnünk kell. Számtalan beszélgetés zajlott már a drogprevencióval kapcsolatban, de mindegyiknek megvan a sajátossága, ahogyan a inzert – ifjúsági magazin kábítószerekkel kapcsolatos adásának is, hiszen olyan információkkal találkozhatunk benne amik nem jönnek minden drogokhoz köthető beszélgetésben szembe velünk. Végsősoron pedig szót ejtünk a diplomával kapcsolatos kérdésekről is, amik rengeteg segítséget nyújthatnak nektek ezért javaslom, hogy nézzetek bele.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005 október

A 2005-ös év októberi hónapjának fő témája a reklámozás volt. Ekkor került megrendezésre a X. Országos Reklámkonferencia, így a Líceum Televízió stúdiójában is erről kérdezték a szakértőket. Rengeteg hasznos és érdekes információt tudhattunk meg ezen régi felvételekből, amik olykor a mai napig érvényesek és megállják a helyüket. Viszont a hónap nem csak a hirdetésekről szólt. Megemlékeztünk az ’56-os októberi eseményekről, volt autósmagazinunk és kikerült a gólyatábor összefoglaló filmje is. Ezen túl rengeteg érdekességről esett még szó az állandó műsorainkban, azokat is ajánlunk visszatekinteni a nosztalgiázni vágyó nézőknek!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005 szeptember

2005 szeptemberében sem unatkozhattunk, számos izgalmas esemény zajlott a főiskolában és az intézményen kívül is. Ilyen például az Erlau Táncfesztivál ahol a négy évszak öltött testet a táncosok művészetében, vagy az Ifjú Tehetségek Műhelye előadásában a X. számú kórterem fordulatos és elgondolkodtató színdarabja, és az Under the City avagy egy rendkívüli performance az egri kis Zsinagógában. Végezetül kiderül az is, hogy 2005 miért is tudhatja magáénak a Fizika Éve címet. Eseménydús hónapot tudhatunk magunk mögött, csekkoljátok Ti is!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. július

Újabb hét, újabb hónap! Folytatjuk múltidézésünket, elérkeztünk 2005 júliusához, amikor is Dr. Seregély István egri érsek arany miséjének alkalmából megjelent emlékkönyvének a bemutatóján vehettünk részt. Ezen kívül Info-sarok című műsorunkból megtudhatjuk 2005-ben milyenek voltak a digitális eszközök és az egyetem internetes felszereltsége. Elbeszélgettünk Godó Jánossal, a RÉV Szenvedélybetegsegítő szolgálat vezetőjével az internetfüggőségről, ami napjainkban egy egyre valóságosabb problémává válik. Az ÉPÉR stúdió első adásában Tátrai Csaba filozófussal és Ruszin Andrea szociológussal beszélgetünk az ismerkedés alapvető aspektusairól. Majd a Múzeumi barangoló című műsorunkban ellátogattunk egy írógép kiállításra, a Telekessy patikamúzeumba, illetve a Palóc Népművészeti kiállításra. Végezetül Dr. Nagy Andor nyugdíjas főiskolai magántanár „Már diákként tanár voltam” című portréját ajánlom figyelmetekbe!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. június

Rockfesztivál, kulturális ART klub, és külföldi kalandok! A főiskolai lét legszebb pillanatait hozzuk el nektek ismét 2005-ből. A Líceum Tv és a kultúra címmel ajánlok nektek egy interjút Tóth Tibor tanárúrral, melyben a Lici Tv sikerein és korlátain túl az intézményünk kulturális sikereiről és programjairól is szó lesz, emellett pedig A kövek a helyükre kerülnek címmel láthattok egy igazán különleges etűdöt is. Kulturális magazinműsorunkban a már említett kulturális Art klubot ismerhetitek meg, és részt veszünk az 5. Egri Rockfesztiválon is! Végül de nem utolsó sorban hallgatóink külföldi útifilmjeit is láthatjátok, melyeket szintén kár lenne kihagyni!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. május

Fontos információk, kreatív etűdök, rajzok és megható kisfilmek 2005-ből. Elsőként a nemzetközi ösztöndíjakról hozok egy ajánlót, melyek akkoriban nem voltak olyan széleskörben ismert lehetőségei a főiskolának, majd rajzosaink munkaiból láthattok egy etűdöt. Informatikai magazinműsorunkban az internet nyújtotta lehetőségekről, és az ezzel járó függőségről lesz szó, mely azóta valóban beigazolódott. Ezek mellett láthattok Udvari pillanatok címmel egy vizsgafilm etűdöt és egy Fodor Ágnesről szóló, értékekben gazdag portréfilmet is, úgyhogy érdemes meglesni őket!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. április

2005 áprilisa is mozgalmas volt, túrázóink ezúttal a Garadna-völgybe kalauzolnak minket, de Tirolba is teszünk egy röpke kitérőt. Hírlánc című műsorunkban a tehetségeké a főszerep, és természetesen az Eger Rallyé. Részt veszünk a Szarvasűzők futóversenyén majd az Obsession nevű csapat vezet be minket a break tánc rejtelmeibe, és a csapat működésébe. Végül a hallgatóinkat kérdeztük a mobiltelefon használati szokásaikról, mert bizony a nyomógombos telefonok korában nem volt annyira mindennapi jelenség ez az ember kezében. Ajánlom figyelmetekbe!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. március

Ez a hónap is izgalmas és sokszínű volt a főiskola életében. Készült egy hosszabb, személyesebb hangvételű interjú Tényi István filmrendezővel, aki megosztja velünk tapasztalatait ennyi év távlatából is, majd hallgatóink angliai szakmai gyakorlatába lesünk bele, és kérdezzük őket a gyakorlat nehézségeiről és pozitívumairól. Végigkísérjük a hallgatókat egy lidérces fáklyásmeneten, majd jelképesen véglegesen is elűzzük a telet a kiszebábégetéssel. Szintén hallgatóinknál maradva az egészséges táplálkozásról és a diákmunkáról is kérdezzük őket, melyek örökké aktuális kérdései maradnak a hallgatók életének. írta: Maróci Bianka

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. február

A farsangi időszak, a szokás eredete és hallgatóink télűzési rituáléja volt hangsúlyos témája Tükör című magazinműsorunknak ebben a hónapban, emellett pedig a Bologna folyamat jelentéséről kérdeztük a hallgatókat, mely ekkor még újkeletű dolognak számított. A hallgatók délutáni elfoglaltságait is megpróbálta stábunk feltérképezni, valamint tippeket is adtak a legkedveltebb helyekről. Készült egy riport Ragályi Elemérrel a Csudafilmmel kapcsolatban, melyben Reviczky Gábort is láthatjuk, és a téli Mátrát is bejárjuk a Bakancsot fel stábjával, érdemes velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. január

A 2005-ös évet is változatos témákkal, forgatásokkal kezdtük, melyet most nektek is megmutatunk! Barna Béla vezetésével ismét felvesszük a bakancsot, és ezúttal Nagyvárad nevezetességeit járjuk körül egy túra erejéig. Majd Bíró Józsefről, a város egy ismert zongoristájáról készült portréfilmet láthatunk, később pedig az OTDK előtt álló földrajz szakosokkal és docensükkel beszélünk a versenyről és a bekerülés nehézségeiről. Egy cicákban gazdag vizsgafilmet is találtok az ajánlók között, úgyhogy tartsatok most is velünk! Írta:Maróczi Bianka

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. december

Ezen a héten is számos érdekes témát hozunk nektek 2004-ből! Hírlánc című adásunkban a nyílt nap tapasztalatairól, és az akkoriban aktuális kérdésekkel foglalkozunk majd, aztán egy egri városképet ajánlok figyelmetekbe, melyben jócskán találunk eltéréseket a mai állapothoz képest. Szigethy Eszter portréfilmjéből egy figyelemreméltó embert ismerhetünk meg, később pedig Posta Mariannával beszélgetünk a sikeres pályázatáról és jövőbeli terveiről. Mindemellett egy igazán rendhagyó és kreatív sütögetésre is meginvitállak benneteket, úgyhogy maradjatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. november

A 2004-es tanév gólyái kapják ezúttal a főszerepet, hiszen amellett, hogy egy részletes betekintést kaptunk a gólyatábor mindennapjaiba, a gólyabálon is részt vett stábunk. Megismerjük az Elektrium klubot és a reklámcégek nagy kérdéseivel is foglalkozunk majd. Elsőként azonban Illyés György 90. születésnapjára és az első Aranyszem Operatőr Fesztiválra kalauzollak benneteket! Jól hangzik? Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. október

Múltidézésünk 2004 októberéhez érkezett, mely újra egy mozgalmas hónap volt. LTV Anno videóinkban ezúttal részt vehetünk a Hastánc Fesztiválon, Képekben műsorunk az Autómentes nappal hívja fel a figyelmet a légszennyezésre, mely a mai napig fontos téma - sőt egyre fontosabb. Ezen kívül az egri Gárdonyi Géza Színház történetét ismerhetjük meg az első 100 éven keresztül, illetve Lisztóczky László - Az egri bor a magyar költészetben című előadását tekinthetjük meg. Végezetül pedig Olaszországba kalauzoljuk el Önöket az Országos Néptánc Találkozó keretein belül.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. szeptember

Eheti adásunkban megtekinthetjük a fecskeház átadását, velünk tarthatnak egy balettelőadás részletére, s interjújára. Együtt kirándulunk Sály településén, s a körülötte lévő hegyoldalakon. Együtt nevetünk Kőrösi Zoltán színdarabjának részletén, s megtekinthetünk egy diákok által készített rövid tárgyanimációt.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. augusztus

A nyár legkiemelkedőbb eseménye a 30. Filmművészeti Nyári Egyetem programsorozata volt, melyet Tükör nevű magazinműsorunkban igyekeztünk megőrizni a jövő nemzedékeinek, és melyet most ti is megnézhettek! Emellett dokumentáltuk az „Én is tudok táncolni” nevezetű programot, melyen kicsik és nagyok egyaránt részt vettek és változatos műsorokkal kápráztatták el a közönséget. A film és tánc mellett Kamuti Melinda alkotásait is szemrevételezzük, illetve a Cigarettaszünet című kisfilmet is láthatjátok! Tartsatok most is velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. július

Ez alkalommal betekinthetünk az ECDL számítógépes vizsga követelményeibe, majd elkalauzoljuk Önöket az Érsekkertbe egy rövid kirándulásra. Kilátogatunk a Dobó térre, ahol fiatal tehetséges táncosok mutatkoznak be a nézőknek, s repítenek vissza bennünket a múltba. Ezután az Egészségház utcába látogatunk, ahol megtekinthetjük az egri nő szobrát. Végül pedig egy fiatal tehetség munkáit ismerhetjük meg. Tartsanak velünk Önök is, s kiránduljunk együtt Eger városában.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. június

Kulturálisan sokszínű, eseménydús hónapot zártunk 2004 júniusában, melyben nemcsak a zene és vizuális művészetek kedvelői lelhetik meg a neki való témákat, hanem a versek, a költészet szerelmesei is. Bokréta nevű népművészeti műsorunkban a zene szerelmeseinek kedvezünk, hiszen két együttest is hallhatunk a népi stílusból. Ellátogatunk a Csók István Galériába, ahol főiskolánk művésztanárainak kiállításában gyönyörködhetünk, majd a III. Országos Versmondó Versenyről is mutatunk egy összefoglalót. Ezek mellett a kisiskolások pedagógusnapi köszöntőjét is meglessük, majd híreinkben számos érdekes, a hallgatói élettel kapcsolatos témát érintünk. Érdemes most is velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. május

Ezen a héten ellátogatunk egy izgalmas labdarúgó mérkőzésre, amelynek tétje az országos egyetemei/főiskolai labdarúgó bajnokság döntőbe jutása. Majd bulizunk egyet a Back II Black és a Republic együttessel. Emellett meghallgathatjuk Az elefánt bosszúja című mesét Sellyei Diána előadásában. Ezután részt vehetünk egy izgalmas kiránduláson a múltban, végül pedig kirándulunk egyet a régi Dózsa György utcán.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. április

Izgalmakban és különféle programokban gazdag hónap volt 2004 áprilisa is, most ebből emelnék ki párat számotokra! Elsőként az európai csatlakozás körüli kérdésekről, változásokról kapunk egy átfogó tájékoztatást, és az is kiderül, mennyire tartotta az utca embere előrelépésnek a csatlakozást. Teszünk egy nagy kirándulást az Alpok lélegzetelállító hegyei között, majd fejest ugrunk a húsvéti ünnepkör szokásaiba, hagyományaiba. A Föld napjáról és a rendkívül fontos Natura 2000 programról is beszélünk, majd egy Anyák napi verses etűddel zárnám ajánlómat. Érdemes velünk tartani!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. március

Önök is szeretnek sakkozni? Szeretik a festészetet? Kirándulnának egy őslénytani lelőhelyen? Esetleg elmennének egy komolyzenei előadásra, de a vírus miatt most nem lehetséges? Ha a korlátozások ellenére szeretnének az éjszakai élet részévé válni, és esetleg megnéznének egy előadást Hamvas Béla: A bor filozófiája című könyvéről, egy pohár bor kortyolgatása közben, akkor tartsanak velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. február

Ebben a hónapban is változatos témákkal készültünk nektek 2004 februárjának legérdekesebb, legfigyelemreméltóbb momentumait hoztuk el számotokra! A Csiga-csoda etűddel megteremtődik mindenkiben a gyermekkori nosztalgia érzése, miután a főiskola nyílt napjára is elkalauzolunk benneteket. Ajánlott portréfilmünkben a régi értékeket képviselő „botos emberrel” ismerkedhettek meg, majd híreinkben számos érdekes témát dolgozott fel stábunk. Végül a Bükki Őserdőben is elkalandozunk, közben pedig rengeteg érdekességet tudhatunk meg a növény és élővilágról! Jó szórakozást mindenkinek!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. január

Ezen a héten megismerhetik Dr. Dávid Mária tanszékvezető 15 évvel ezelőtti kutatásait és céljait. Megtekinthetnek velünk egy izgalmas hazai kézilabda mérkőzést, mely igen szoros küzdelem volt a füzesabonyi lányokkal. Megnézzük, hogy kinek mit is jelent a szenvedély, s szenvedélyesen néptáncoló fiatalokat láthattunk a Bokréta című műsorunkban. S végül visszautazhatunk az időben Dr. Gebei Sándorral II. Rákóczi Ferenc életébe.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. december

A 2003-as év zárásaképp is egy változatos, emlékekben gazdag összefoglalót hoztunk nektek! Induló ifjúsági magazinunkban a várost azóta is érintő graffitiművészetről lesz szó, híreinkben pedig számos, a főiskolai élethez szorosan kapcsolódó témában lesz részünk. Arcképek című sorozatunkban ezúttal Dr. Liptai Kálmánnal készült hosszabb interjút emelnénk ki, hiszen intézményünk egy meghatározó emberéről van szó. Később egy erdélyi túrára kalauzolunk benneteket, ahol a gyönyörű képek mindenki kedvét garantáltan meghozzák egy kiránduláshoz, ezután pedig hátra dőlhetünk és élvezhetjük Dr. Gábos Judit zongoraestjét. Jól hangzik? Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. november

Ebben az ajánlóban bevezetjük Önöket a mozgóképes képzés rejtelmeibe néhány rövidfilmben, majd egy csodás zongorajátékot hallhatunk Réz Lóránttól. Ezután ellátogatunk a Stuttgart-i cserkészekhez, egy érdekes rövidfilmet tekinthetünk meg, illetve benézünk a Rajz tanszék Halloween-i bulijába.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. október

2003 őszén is számos forgatáson járt stábunk, hiszen a hallgatói élet ebben az időszakban is tele van újdonságokkal, programokkal. Hírlánc című műsorunkban leginkább az oktatást és intézményünket érintő változásokról, tervekről lesz szó, míg Tükör c. magazinunkban már szabadabb, ugyanakkor kulturális szempontból meghatározó témákkal találkozhatunk. A hónapban figyelmetekbe ajánlom a 2003-ban végzett kommunikáció szakosok vizsga adásait, melyben a párkapcsolatokról lesz szó, illetve két etűdöt is kiemelten ajánlok. Tartsatok velünk!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. szeptember

A mai műsorajánlónkban is visszautazunk a múltba, bemutatjuk önöknek a Líceum Televízió indulását, egy drogprevenciós napon is részt vehetünk, ahol a fiatalok drogfogyasztására hívták fel a figyelmet. Ezután Noszvajra látogatunk a Szilvanapra, ahol hagyományos szilvalekvárt főztek a noszvaji nénik. Végezetül a főiskolánk tehetséges sportolóit mutatjuk még be önöknek, akik gazdagították iskolánk hírnevét!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. június

Vajon hogyan látták 2003-ban a távoktatás szerepét a jövő oktatásában? S milyen nosztalgikus érzést kelthet egy diafilm végig nézése? Mindkét kérdésre választ kaphatunk az alábbi videókból, melyek közt akad olyan is, melyben nézőinket két rövid kirándulásra kalauzoljuk. Először ellátogatunk a magas Tátra hegyei közé Szlovákia északi részébe, majd Barna Béla túravezető Jókai Mór nyomában járja be a Bükköt. A túrázás után pedig egy jó bor mellé ajánljuk levezetőnek portréfilmünket, melyből megtudhatják, hogy hogyan dolgozik egy kézi pincevágó. Jó szórakozást hozzá!

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! – 2003. április-május

Televíziónk fennállásnak 17. évfordulóján, 2020 tavaszán elindult az LTV Anno youtube csatornája. A videómegosztón archív felvételeinket tesszük folyamatosan közzé egészen a kísérleti adásainktól kezdve, ezekben a posztokban pedig a hallgatóink által ajánlott, archív műsoraink tekinthetők meg. Fogadjátok szeretettel videóinkat, nosztalgiázzatok, és kövessétek youtube cstornánkat is! Berki Viktória írása.

Bővebben

Utazz velünk vissza a múltba! - LTV Anno

Idén ünnepli fennállásának 17. évét televíziónk, a jeles alkalomból pedig egy kis meglepetéssel készültünk! Mától elérhető a legújabb youtube csatornánk, az LTV  Anno, melyen keresztül a Líceum Televízió legelső adásait is megtekinthetitek

Bővebben

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video