Műsoraink

Hírlánc

Oktatás, hallgatói élet, tudományos eredmények –egyetemi aktualitásokról számol be a Líceum Televízió heti hírösszefoglalója, a Hírlánc. Helyszíni tudósítások, interjúk és beszámolók formájában szolgáltatják hallgatóink az információkat az egyetem iránt érdeklődő nézőknek. Minden pénteken a Líceum Televízió műsorán!

Eszterházy körkép

Két campus, két város, megannyi program – ha ránk hangolódnak, az Eszterházy Körképből megismerhetik az egyetem háza táján történteket, sőt, azokat is, akik mögöttük állnak. Stúdióbeszélgetések és helyszíni tudósítások hozzák közelebb az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet és polgárait a nézőkhöz.

Eszterházy sport

A Líceum Televízió egyik legrégebbi magazinműsora az Eszterházy Sport. A tematikát illetően, intézményünk sportélete kerül előtérbe hétről hétre, bemutatva ezáltal az egyetemi sport színes palettáját. Műsorunkban a profi, versenysport mellett az amatőr-, szabadidő-, valamint egyetemi sport is előtérbe kerül

Élménysuli

Az Élménysuli című műsorunkat 2017 nyarától láthatják a Líceum Televízió nézői. A havonta jelentkező magazinunkban bemutatjuk az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem kiemelt projektje, a Komplex Alapprogram keretében kidolgozott módszertani megújulás gyakorlati megvalósulását. Az érdeklődők megismerhetik a tanulók átfogó személyiségfejlesztésére irányuló fókuszáló logika, testmozgás, művészet, digitális, életgyakorlat alapú alprogramok részleteit. Stábunkkal ugyanakkor rendszeresen jelen vagyunk azon általános iskolák mindennapjaiban, ahol már kipróbálták, vagy épp szeretnék bevezetni a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentését és a köznevelés hátránykompenzációs képességének erősítését célzó programot. Nézőink így nemcsak a Komplex Alapprogram fejlesztésének mérföldköveinél lehetnek jelen, de megismerhetik azt is, hogy milyen az Élménysuli a pedagógusok, a diákok és a szülők szemszögéből.